Twee grote drugsvangsten in Belem; Suriname genoemd
09 Sep, 00:00
foto
Drugs onderschept in een loods in Belem. Een Surinamer met Nederlands paspoort is aangehouden. (Foto: Braziliaanse federale politie/Globo.com)


In korte tijd is door de Braziliaanse federale politie met ondersteuning van de marine twee ladingen cocaïne onderschept. Het gaat om 1558 kg cocaïne onderschept in een loods in Belem. Daarbij is een persoon van Surinaamse afkomst met een Nederlands paspoort aangehouden. Afgelopen week is 600 kg drugs op twee boten dichtbij het eiland Marajó onderschept. Het vermoeden bestaat dat de drugs afkomstig zijn uit Suriname, meldt de Braziliaanse Globo.

De 600 kg en de 1558 kg vertonen volgens de Braziliaanse autoriteiten gelijkenissen met elkaar. Het gaat om dezelfde verpakking en kwaliteit van de cocaïne. De drugs moesten uiteindelijk in Spanje en Portugal aankomen. Drugshandelaren zoeken steeds verschillende routes om het spul in Europa te krijgen.

De aangehouden personen zijn intussen voorgeleid. Er is nog weinig informatie beschikbaar. De Braziliaanse autoriteiten hebben tegenover journalisten aangegeven dat nog zo een grote lading cocaïne is onderschept in deelstaat Para.