Miskin: CLO kijkt naar handelen regering
07 Sep 2018, 00:00
foto
Michael Miskin, bestuurslid van de CLO.


Michael Miskin, bestuurslid van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), kijkt niet naar wat verschillende bonden vragen aan salarissen van de overheid. "Wij kijken naar wat de regering doet, want dat is belangrijk voor ons," antwoordt Miskin op een vraag van Starnieuws over de 25% verhoging die de Bond van Leraren en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname ook willen hebben.

Miskin merkt op dat de onderwijssector is gekomen met een verhoging van salarissen. De Politiebond, de douane, de brandweer en andere bonden zijn ook bezig met verbetering van hun positie. Toen de leerkrachten een salarisverhoging kregen, heeft de CLO haar wensenpakket dat reeds in 2016 ingediend was, aangepast. Om het gelijkheidsbeginsel heeft de CLO het wensenpakket aangepast en heeft ook een salarisverhoging van 111% geëist. "Wij zijn nog steeds bezig om dit te realiseren, wij werken ernaar," zegt Miskin. Wanneer de regering andere groepen op een bepaalde manier waardeert, zal de CLO daar ook op inspelen.

Intussen is de CLO begonnen met het voeren van gesprekken met het Onderhandelingsorgaan. "Voor ons is het belangrijk dat de loonsverhoging eind van de maand wordt uitbetaald. Technisch is dat nog niet in orde. Er moet een officiële loonreeks geproduceerd worden," legt Miskin uit. Alles wordt ingezet om de officiële loonreeks af te krijgen, zodat Cebuma aan de slag kan gaan.

Er wordt volgens Miskin alles aan gedaan om zaken technisch rond te krijgen. De loonreeks die eerder is gepubliceerd, was een voorlopige. Nu moet de definitieve loonreeks in orde gemaakt worden, met de resolutie die erbij hoort. De technische mensen zijn ermee bezig. Vandaag zal de CLO kijken hoever de zaken zijn, waardoor de uitbetaling deze maand kan plaatsvinden.
Advertenties