Suriname en Dominica houden stand blank
06 Sep 2018, 19:19

Bij de openingswedstrijd van Concacaf Nation League vandaag, is het de nationale voetbalselectie van Suriname (natio) niet gelukt te winnen van Dominica. De ruststand in deze ontmoeting was 0-0 en bleef na 90 minuten spelen ongewijzigd. Suriname is gestart met een 3-5-2 spelsysteem, wat ook goed uitpakte en halverwege de eerste helft voor problemen zorgde voor Dominica. In de tweede helft was Suriname agressiever maar vergat te scoren, ondanks Dominica met een man minder speelde.

Suriname startte met Claidel Kohinor in het doel. Ivanildo Misidjan, Purcy de Baas, Miquel Darson en Ervin Tjon A Loi in de verdediging. Op het middenveld waren Serginio Eduard, Sorencio Juliaans en Ervin Tjin A Loi geflankeerd door Donnegy Fer en Ivenzo Comvalius. In de voorhoede waren opgesteld Ivanildo Rozenblad en Dimitri Apai.

Dominica was in de beginminuten wat agressiever in de aanval. De doelman van Dominica moest in de 20e minuut tot het uiterste gaan om een afstandsschot buiten de 16 m van Comvalius te stoppen. Ook Rozenblad en Fer kwamen dichtbij een doelpunt maar kregen telkens doelman Glenson Prince op hun weg. Suriname speelde sterk aanvallend en had halverwege de eerste helft een licht veldoverwicht. Natio had 5 schoten in deze helft waarvan alle op het doel was, terwijl Dominica er drie had waarvan 2 op het doel. Javid George van Dominica kwam in de 43e minuut goed inlopen maar zijn inzet van dichtbij werd gestopt door doelman Kohinor.

De beste kans van Dominica was na drie minuten spelen. Een misser van De Baas in de verdediging maakte dat een aanvaller direct tegenover Kohinor kwam te staan. Zijn inzet ging naast het doel. Dominica moest in de 60e minuut met 10 man verder. Na een verre trap van Kohinor stuwde Apai het leder naar het doel. Hij werd op de rand van de 16 meterlijn vastgehouden. De scheidsrechter toonde de rode kaart aan de speler van Dominica. De vrije trap die daarop volgde, werd niet benut.
Geruime tijd was het woelig op de helft van Dominica maar tot doelpunten kwam Suriname niet. Er ontbrak wat cohesie in de voorhoede.

De Concacaf Nations League is een international landentoernooi bestemd voor de lidlanden van de Concacaf. Aan het kwalificatie toernooi doen 34 landen mee en duurt van september 2018 tot en met maart 2019. De wedstrijd wordt in het Rene Serge Nabajoth stadion in Guadeloupe gespeeld.

De 10 beste landen plaatsen zich voor de Concacaf Gold Cup in juni 2019. De 6 landen die hebben meegedaan aan de laatste fase van de WK-kwalificatie 2018 zijn al geplaatst voor de Gold Cup. Deze landen zijn: Mexico, VS, Costa Rica, Panama, Honduras en Trinidad & Tobago. Suriname komt op 13 oktober in het André Kamperveen Stadion uit tegen de British Virgin Island.