Pengel tevreden over vordering verbindingsweg Highway
07 Sep 2018, 10:18
foto
De nieuwe weg die wordt aangelegd tussen de Martin Luther King- en de Afobakaweg vordert. Deze weg is belangrijk voor het verkeer dat naar de Johan Adolf Pengel luchthaven moet. (Foto: OWT&C/NII)


Minister Patrick Pengel van Openbare Werken, Transport en Communicatie is tevreden met de werkzaamheden die tot nu toe verricht zijn bij de aanleg van de verbindingsweg tussen de Martin Luther Kingweg (Highway) en de Afobakaweg. De aanleg van de weg valt onder het Dalian 4 project.

De bewindsman merkt op dat in de praktijk blijkt dat aangelopen wordt tegen de natuur. Er loopt een zwamp over de geprojecteerde weg. Dit brengt met zich mee dat er in dit project ook een brug gebouwd zal moeten worden, laat hij optekenen via het Nationaal Informatie Instituut. “We hopen dat de werkzaamheden in het jaar 2019 afgerond zullen zijn. De aanleg van deze weg is van groot belang om het verkeer over de Indira Gandhiweg te verminderen en om mensen sneller op de Johan Adolf Pengel luchthaven te krijgen via de Martin Luther Kingweg,” voert Pengel aan.

Binnen het Dalian 4 project vallen ook de asfalteringswerkzaamheden te Pikin Saron. Voor wat de werkzaamheden in dat gebied betreft, zegt de bewindsman dat de aannemer er alles aan zal doen het tempo een beetje op te voeren. Bij dit project zal er sprake zijn van een rijbaan met een bijbehorend voetpad. Er is afgesproken dat rond eind oktober van dit jaar de eerste asfaltlaag op de weg zal worden aangebracht.

Advertenties