Nickeriaanse kinderen genieten van luchtballon
06 Sep 2018, 22:41
foto
Al heel vroeg was er veel te doen op het plein in Nickerie met de luchtballon van Andrew Parker.


Kinderen van huize Open Poort en kinderhuis Gaitrie hebben vanmorgen het proef-opstijgen van de luchtballon van de Nieuw-Zeelander Andrew Parker ervaren. Al om kwart over zes in de ochtend troffen medewerkers van het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI & T) voorbereidingen voor de proefvaart.

Parker is vandaag de lucht niet ingegaan, omdat de wind naar de Atlantische Oceaan voer. Hij heeft demo’s gegeven van hoe het is om op te stijgen met een luchtballon. De kinderen hebben ervaren hoe het is om in de lucht te zijn.

Jeugdparlementariërs Mohamed Abdoel zegt dat het voor hem ook heel bijzonder is dat hij dit mocht meemaken. Hij heeft de jongeren aangespoord plaats te nemen in de luchtballon om die ervaring ook op te doen. Minister Stephan Tsang van HI & T, zegt dat als het aan hem lag, Parker dit in alle delen van Suriname zou moeten tentoonstellen. Maar de luchtvaarder kiest zelf de plaatsen en hij heeft gekozen voor Paramaribo en Nickerie.

In Paramaribo lukte het Parker om een vaart te maken, maar in Nickerie is dat door de windrichting niet gelukt. Minister Tsang vindt het niet erg dat er niet gevlogen is, “want nu kan een aantal kinderen opstijgen en landen met de ballon zonder verder te vliegen.” De bewindsman herhaalt dat dit evenement een onderdeel is van het toerismebeleid. “We moeten laten zien wat mogelijk is in de wereld en we moeten kijken hoe wij hier invulling aan kunnen geven.”

De Campagne Suriname Think Tourism die vorige maand is ingeluid, moet Surinamers bewust maken van hun kunnen op toerismegebied en hoe toerisme naar het land te brengen. Tsang vindt het belangrijk dat Suriname een andere kijk heeft op toerisme en had graag dat de luchtballonshow landelijk was geweest.

Parker reist einde van de week door naar Guyana. Hij heeft al 78 landen bezocht sinds hij in 2013 aan zijn avontuur begon. Zijn streven is om 100 landen te bezoeken. Het is zijn droom die hij tot werkelijkheid maakt. “Ik wil dat kinderen over de hele wereld kunnen zien dat ze niet bang moeten zijn om groot te dromen.” Hij voegt eraan toe: “Als ik het kan, dan kunnen zij het ook.” Hij doet zijn avontuur dan ook onder de naam The Flying High for Kids.
Advertenties