Breeveld vraagt oplossing brandstof Boven-Suriname
06 Sep 2018, 16:30
foto
Assembleelid Carl Breeveld vraagt aandacht voor brandstofprobleem Boven Suriname.


De dorpen langs de Boven Surinamerivier moeten het zonder stroom doen. De levering van brandstof voor de dieselmotoren is reeds drie maanden uitgebleven. Burgers uit deze gebieden voelen zich opnieuw in de steek gelaten en laten een noodkreet horen. Het niet permanent kunnen beschikken over stroom - vaker maandenlang - is niet in het belang van de ontwikkeling van deze gebieden, zegt Assembleelid Carl Breeveld (DOE).

Breeveld is op de hoogte gesteld over de situatie, maar ook Assembleeleden, woonachtig in het gebied, bevestigen de problematiek. Dit ongemak is dezer dagen extra voelbaar rond de rouwplechtigheden bij het heengaan van hoofdkapitein Apalo Kodemoesoe van Goejaba en kapitein Antonius Lienga van Gingiston.

Breeveld roept de regering op zo spoedig mogelijk te zorgen voor een oplossing. "Ook bewoners uit dit gebied zijn Surinamers en willen terecht duurzame energievoorziening." Het blijkt dat ook dorpen in het Matawai- en Tapanahonygebied de dupe zijn van deze situatie. Bestuursopzichters alsook leden van het traditioneel gezag vragen dringend aandacht voor deze netelige toestand.

Het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen is verantwoordelijk voor de maandelijkse levering van diesel, maar blijft, ondanks aandringen van de gedupeerden, in gebreke. Leveranciers die benaderd worden geven aan niet bereid zijn te leveren, tenzij de overheid vooruit betaald.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April