Voorlopig geen vrachtverkeer over 'Sparibrug'
05 Sep 2018, 02:12
foto
De hulpbrug over de Sparikreek te Tibiti vertoont gaten en verzakkingen. (Foto: BIC Para)


De hulpbrug over de Sparikreek in het Tibiti gebied - weg naar West Suriname - dreigt in te storten. Verkeer met een laadvermogen van boven de 4 ton mag voorlopig niet over de brug rijden. Voorlopig kan alleen personenvervoer over de 'Sparibrug'.

De boomstammen die eens geplaatst waren als leggers voor een hulpbrug over de Sparikreek vertonen ernstige verzakkingen. Het rijvlak van de hulpbrug vertoont aan de zijkanten enkele gapende kuilen en is vanwege de staat waarin deze verkeert ontoegankelijk voor vrachtverkeer.

Waarnemend districtscommissaris (dc) Theresia Cirino heeft het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie op de hoogte gesteld van de situatie. De dc doet een beroep op ondernemers en transporteurs in dit gebied, om rekening te houden met het ontstane ongerief, meldt het Burger Informatie Centrum Para.

Ondernemers hebben enkele jaren terug boomstammen gelegd over de kreek, met daarop een rubberen overdekking. Vervolgens is er een profielopvulling geplaatst van lateriet. Het vermoeden bestaat dat de leggers zijn doorgezakt, waardoor het lateriet wegspoelt.
Advertenties