Ambtenarenopleidingen leveren 88% geslaagden af
04 Sep 2018, 14:41
foto
Diploma-uitreiking aan ambtenaren die geslaagd zijn. Van de geslaagden wordt verwacht dat zij hun kennis zullen inzetten voor een beter overheidsapparaat.


De afdeling Vorming & Opleiding (V&O) van het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft opnieuw gediplomeerde ambtenaren geleverd. Afdelingshoofd Kavita Gangadin is vol lof over VAAO II en BA II. Daar is namelijk maar liefst 88% van de cursisten geslaagd.

Voor de opleidingen Surnumerairs I en II en Voortgezette Algemene Ambtenaren Opleiding (VAAO) I en II en de opleiding Bevolkingsadministratie (BA) zijn vrijdag diploma’s uitgereikt. Bij de Surnumerairsopleiding is in het eerste leerjaar 70% geslaagden genoteerd. De overige 30% moet enkele vakken opnieuw volgen. Voor het tweede leerjaar hadden 92 personen zich ingeschreven. Daarvan zijn 58% geslaagd en 63% doorgestroomd. VAAO I heeft 67% geslaagden geboekt. Er hebben zich 58 mannen ingeschreven voor de opleidingen, tegenover ruim 200 vrouwen. Deze verhouding is terug te vinden in het slagingspercentage. De best geslaagde voor Surnumerairs is Gracielle Sonomedjo. Voor VAAO is dat Maureen Telgt. Het gemiddelde slagingspercentage bedraagt 74.

Gangadin heeft bij de diploma-uitreiking de geslaagde cursisten op het hart gedrukt om de opgedane kennis in te zetten op de werkvloer en die te laten blijken door uitmuntendheid in het werk en uiting te geven aan een gezond en rationeel overheidsapparaat. Inderpersad Baboeram, onderdirecteur Personeelszaken, heeft de ambtenaren voorgehouden dat de regering van hen verwacht dat zij zich zullen inzetten om een effectief en efficiënt overheidsapparaat te realiseren, “want er wordt jaarlijks geïnvesteerd in de opleidingen.” Als een ander voorbeeld van investeringen noemde hij ook de Hoger Beroepsopleiding voor Ambtenaren die in de startblokken is. Baboeram moedigde de geslaagden aan om zich verder te scholen.

Vorming & Opleidingen werd in oktober 1971 ingesteld, nadat de overheid zich ervan bewust werd dat verbetering van de kwaliteit van haar personeel zou leiden tot efficiëntie binnen het apparaat. Ook in het kader van moderne maatschappelijke ontwikkelingen en het creëren van een betere Surinaamse samenleving is het van belang dat er wordt gewerkt aan de continue rationalisatie en hervorming van het ambtenarenapparaat. Hierbij is een belangrijke rol weggelegd voor de afdeling Vorming en Opleiding, die een evenwicht in vraag en aanbod kan waarborgen door ambtenaren (bij) te scholen en de juiste tools aan te reiken, waardoor er een gezonde overheidsdienst wordt gecreëerd met een hoge productiviteit enerzijds en goed gemotiveerde ambtenaren anderzijds.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April