SLM: Vakbeweging niet betrokken bij afkoopregeling
03 Sep 2018, 16:36
foto
De directie van de SLM heeft buiten de vakbond om overeenstemming bereikt met het personeel van Residence Inn Paramaribo. (Foto: Raoul Lith)


De directie van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) zegt dat de vakbond (BP SLM), onder leiding van Robby Maaijen, niet is betrokken bij de afkoopregeling met het personeel van Residence Inn Paramaribo. Alle aanwezige personeelsleden hebben vrijdag de afkoopregeling geaccepteerd. Slechts één personeelslid, dat in het ziekenhuis ligt, moet de afkoopregeling nog ondertekenen.

De vakbond heeft het personeel met ondersteuning van C-47 geadviseerd om de afkoopregeling niet te ondertekenen. Het personeel heeft het advies van het bestuur van de vakbond en de vakcentrale C-47 niet opgevolgd. De reden waarom de vakbond erbuiten is gehouden is, omdat de SLM er door de vakbond en C-47 op negatieve wijze met de haren bij is gesleept en het duidelijk was dat er politiek mee bedreven wordt door C-47, zegt de directie van de SLM in een verklaring. Daar heeft de SLM, noch Residence Inn enige behoefte aan, dus is de afkoop buiten de vakbond en C-47 om rechtstreeks met het personeel afgehandeld.

Het personeel is, gegeven de omstandigheden, tevreden en er is afgelopen vrijdagmiddag op gepaste wijze afscheid genomen van elkaar, zegt de directie. De SLM is als aandeelhouder zeer content over de wijze waarop deze kwestie is afgehandeld. Momenteel worden alle opties voor verkoop of overname door een eventuele hotel franchise op een rijtje gezet. Het moet duidelijk zijn dat daar hoogstwaarschijnlijk wederom een hotel zal worden geëxploiteerd, mogelijk met meer kamers, waardoor het juist een positieve impact zal hebben op de werkgelegenheid, zegt de leiding van het bedrijf.

De sluiting van Residence Inn Paramaribo is onderdeel van het business plan dat de SLM heeft uitgezet om het bedrijf binnen 2 tot 3 jaar gezond te maken. De resultaten zijn nu reeds zichtbaar. "De berichtgeving als zou er onzekerheid bestaan m.b.t. het voortbestaan van de SLM wordt naar het rijk der fabelen verwezen. Hopelijk beseft de vakbond dat zij mede verantwoordelijk is voor het negatief resultaat dat het bedrijf in de afgelopen 18 jaar heeft behaald. De SLM rekent dan ook op de inzet van alle industriële partners om dit bedrijf wederom neer te zetten als 'het merk' waar wij Surinamers trots op zijn," zegt de directie.
Advertenties