Politie schiet twee inbrekers in het onderbeen
01 Sep 2018, 17:25
foto


De inbrekers Cyriel O. (34), Marvin C. (38) en Maikel J. (28) zijn aangehouden door de politie van Meerzorg, het Politie Bijstand Team Regio Midden en het Politie Bijstand Team Paramaribo. Zij pleegden een inbraak in een woning aan de Abdoelweg te Meerzorg. Bij de aanhouding was de politie genoodzaakt gericht te schieten, aangezien de verdachten zich niet wilden overgeven. Twee van hen werden geraakt in hun onderbeen.


De criminelen drongen de woning binnen door de achterdeur te forceren. Zij werden tijdens hun daad op heterdaad betrapt door de bewoners. Zij vluchtten toen in een aangrenzend stuk bos met medeneming van vijf polshorloges, sieraden en een geldbedrag. De politie eenheden speelden in op een algemene oproep vanuit de Centrale Meldkamer om deze criminelen in de kraag te vatten.

Het bos werd afgekamd en zij werden aangehouden. De politie was genoodzaakt vuurwapen geweld aan te wenden om twee van de drie criminelen aan te kunnen houden. Cyriel O. en Marvin C. werden geraakt in hun onderbeen. Waarschuwingsschoten en bevelen om niet verder te vluchten maar om zich over te geven werden niet opgevolgd. Een deel van de buit is op de criminelen gevonden, meldt de politie Public Relations.

Per ambulance zijn de twee gewonden afgevoerd naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo om medisch behandeld te worden. Daarna zijn alle drie criminelen in verzekering gesteld. De recherche van regio Oost is belast met het onderzoek in deze zaak. Deze inbrekers hebben waarschijnlijk meer op hun kerfstok.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April