Newmont start beplanting uitgemijnde gebieden
01 Sep 2018, 13:26
foto
Albert Ramdin, Senior Director External Relations en Corporate manager Omar Jabara van Newmont Suriname planten een boom. (Foto's: Raoul Lith)


Met het beplanten van geselecteerde (uitgemijnde) gebieden is Newmont Suriname begonnen met het rehabiliteren van deze locaties. De multinational heeft als doel gesteld om vóór 2018 ongeveer tien hectare grond verdeeld over vier plekken terug te brengen in de oorspronkelijke staat, zoals die is aangetroffen. Er is gestart met een areaal van één hectare waarop 450 bomen zijn geplant. Verschillende bomen zoals groenhart en cederbomen zijn geplant.

Albert Ramdin, Senior Director External Relations, geeft aan dat het bedrijf niet tot over 15 jaar wacht wanneer het klaar is met mijnen om de grond te rehabiliteren. “Het is niet zo dat we gaan wachten. Het gebeurt gelijktijdig”. Volgens Ramdin moet het gebied over tien jaar bos zijn. Hij geeft aan dat er elk jaar geld wordt gereserveerd, en middels een ‘letter of credit’ ontvangt het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen om het mogelijk te maken dat gebieden teruggebracht worden in hun natuurlijke staat.

Kamal Khodabaks, supervisor milieuaangelegenheden, legt uit dat het om een van de standaarden van Newmont gaat en jaarlijks targets gesteld worden. Na een studie van de planten die voorkomen in zo een gebied, wordt er dan een keus gedaan over welke bomen verspreid zullen worden geplant. Ook wordt er gebruikt gemaakt van compost dat zelf geproduceerd wordt door voedingsresten van het bedrijf. De supervisor stelt dat de herbeplanting volgens een bepaald structuur gebeurt.

Tijdens een veldbezoek hebben Ramdin en Corporate manager Omar Jabara ook hun bijdrage geleverd aan het herstellen van het milieu. Zij hebben samen een boompje geplant.

Raoul Lith
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April