NV Havenbeheer introduceert 'Acces Permit'
01 Sep 2018, 04:11
foto
NV Havenbeheer voert een aangepaste werkwijze in op de haven per maandag 3 september.


De NV Havenbeheer Suriname introduceert een aangepaste werkwijze voor het toelaten van transporten met of zonder lading naar en van de DR Jules Sedney Terminal. Deze aangepaste methode houdt in dat er eerst een Acces Permit (AP) moet worden verkregen door de douane-expediteur. De nieuwe werkwijze gaat per maandag 3 september in.

De douane-expediteur moet zich voor het verkrijgen van de AP wenden tot de afdeling Klantenservice van de NV Havenbeheer Suriname. Deze functionaris zal bij zijn bezoek aan de Klantenservice de nodige stukken moeten overleggen. Voorafgaand zullen de nodige procedures bij de agent en/of de Terminal Operator moeten zijn voltooid.

De werkwijze wordt geïntroduceerd om te voorkomen dat truckers zich naar het havengebied begeven, nog voordat het nodige voortraject is afgelegd. De wachttijd voor het betreden van de Terminal wordt met de werkwijze verkort en de beveiliging en veiligheid op de haven verbeterd, geeft Andreas Talea, algemeen directeur van de onderneming aan in een schrijven.

Na introductie van de AP zal samen met de diverse havenactoren verder gewerkt worden aan het opheffen van overige bottlenecks die er in het afgifte- alsook het aanleveringsproces van containers en los verpakte goederen aanwezig zijn, zegt Talea.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April