Simons: Ontmanteling raffinaderij wordt aangehouden
31 Aug 2018, 16:09
foto
Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons leest de brief van de regering voor. (Beeld: DNA)


Het slopen van de aluinaarde raffinaderij van Suralco te Paranam wordt aangehouden. Dit heeft waarnemend president Ashwin Adhin in een brief aan De Nationale Assemblee meegedeeld. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons heeft het besluit van de regering bekendgemaakt tijdens de openbare vergadering die gaande is.

"De waarnemend president heeft ons net een brief gestuurd waarin de regering aangeeft dat de ontmanteling van de plant van Alcoa wordt uitgesteld, op basis van wat het parlement aan de regering heeft voorgehouden. De regering meent middels deze, invulling te hebben gegeven aan de wens van het parlement om de definitieve agreements middels de machtigingswet het parlement te hebben gepasseerd, alvorens Alcoa signaal te geven tot verdere ontmanteling.

Met de uitvoering van dit voorgestelde programma is aldus besloten de verdere ontmanteling van de Paranam raffinaderij uit te stellen," leest Simons de brief voor. De regering heeft ook aangegeven dat Alcoa voor deze ontmanteling van de raffinaderij het signaal van de regering zal afwachten. De regering zegt het signaal te zullen geven wanneer De Nationale Assemblee klaar is.

"Wij zijn wel blij met deze ontwikkeling, deze stap van de regering, zodoende kunnen we met elkaar in het democratische proces de weg vinden en hebben we onze wet en regelgeving in elk geval in stand gehouden," stelt de Assembleevoorzitter.

U kunt de brief van de regering hier downloaden.
pdf-icon.gif Brief_regering_over_raffinaderij.pdf                
Advertenties