Stichting Wiesje doet aan fondsvorming
31 Aug 2018, 14:18
foto
Zo moet het complex van Stichting Woonunit Wiesje eruit gaan zien, als het af is.


Herkenning van dementie en opvang van dementerenden vormt een probleem in Suriname. Er zijn weinig instituten die professionele zorg voor deze groep patiënten bieden. Met de eerste woonunit, - in november drie jaar geleden - ervaart de Stichting Woonzorg Wiesje de enorme behoefte die er is voor de opvang voor dementerenden. Ter ondersteuning van haar uitbreidingswerkzaamheden, houdt de stichting op 1 september een informatiedag gekoppeld aan een fundraising in de Kanangalaan in de Cultuurtuinlaan.

Menigeen die op de trimbaan komt, naar de dierentuin gaat of naar het dierenasiel, passeert de woonunit waar acht patiënten zijn ondergebracht en 24 uur per dag zorg krijgen. Naast de unit wordt het hoofdgebouw opgetrokken. Als het hoofdgebouw af is, zal het dagcentrum er worden ondergebracht en het kenniscentrum. Al jaren vangt de stichting dagelijks tot 30 mensen op in haar dagcentrum aan de Verlengde Gemenelandsweg.

Het leven van dementerenden verandert met de dag, waardoor ook de zorg toeneemt voor de mantelzorgers (de personen die voor deze patiënten zorgen. Soms komt het voor dat de dementerenden weglopen. Ze worden dan opgesloten door hun verzorgers of zelfs vastgebonden. De stichting probeert de dementerenden een menswaardige opvang te bieden. Ook streeft zij ernaar het bewustzijn over dementie en over mensen die leven met dementie te vergroten.

Veel dementerenden lopen weg van huis en de getroffen families weten veelal niet hoe om te gaan met de patiënten en waar ze hulp moeten zoeken. Morgen wordt daartoe alvast een stap gedaan in de richting van voorlichting. Tegen een kleine bijdrage kunnen bezoekers ook hun bloedsuiker en bloeddruk laten opmeten op het terrein van Stichting Woonunit Wiesje. Er wordt een fundraising gehouden waarbij er eten en drinken worden verkocht. Op 7 september zullen mantelverzorgers praten over hun ervaringen en zijn bezoekers in de gelegenheid om meer te weten te komen over dementie.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April