EBS bezig met optimaliseren distributienetwerk
31 Aug 2018, 04:37
foto
Rehabilitatiewerkzaamheden aan het elektriciteitsnetwerk aan de Koningstraat. (Foto: EBS)


De NV Energiebedrijven Suriname (EBS) is bezig met het plegen van achterstallige onderhoudswerkzaamheden aan haar distributienetwerk en het doen van de nodige vervangingsinvesteringen. Tegen het eind van het 1e kwartaal van 2019 zal gestart worden met de uitvoering van een straatverlichtingsproject dat 12 maanden zal duren. De Caribbean Development Bank heeft al goedkeuring gegeven voor de financiering. Momenteel is de EBS bezig met het uitvoeren van het project ‘Rehabilitatie distributienetwerk binnenstad’.

Met het straatverlichtingsproject zal de EBS in staat zijn de huidige infrastructuur van LED verlichting te voorzien. Het project rehabilitatie distributienetwerk zal resulteren in het omlaag brengen van het aantal storingen, een kortere storingsduur en een vrijwel onderhoudsvrij elektriciteitsnetwerk. Dit project is gestart in maart 2018 en is uitgezet voor 3 jaar.

Binnen dit rehabilitatieproject zijn 34 straten in de binnenstad opgenomen te weten:
- Zwartenhovenbrugstraat (tussen de Drambrandersgracht en het Molenpad),
- Van ’t Hogerhuysstraat (tussen het Molenpad en de Willem Campagne straat);
- J. A. Pengelstraat tot de H. Arronstraat (tussen de Stoelmanstraat en J. A. Pengelstraat).

Voor de eerste fase (2018) zijn 11 straten opgenomen te weten:
- Steenbakkerijstraat
- Jodenbreedestraat
- Maagdenstraat
- Domineestraat
- Waterkant (tussen de Jodebree- en Dr. Sophie Redmondstraat straatverlichting masten)
- Nassylaan
- Zwartenhovenbrugstraat (tussen de Anton De Komstraat en Molenpad)
- Van’ t Hogerhuysstraat (tussen Molenpad en Kankantriestraat)
- Koningstraat
- Molenpad
- Gemenelandsweg (tussen de Zwartenhovenbrug- en J.A. Pengelstraat)

Binnen deze operatie zullen 140 oude ijzeren masten worden vervangen met nieuwe galvaanmasten. Verder zal 10.000 meter oud aluminium draad worden gesloopt en gebouwd, meer dan 140 straatverlichtingsarmaturen worden aangepast of overgezet, 1600 huisaansluitingskabels en 30 opstijgkabels worden gefatsoeneerd, en 140 mastvoeten worden geconstrueerd, meldt de Public Relations van de EBS.

De bruikbare delen van de uitgewisselde materialen worden weer opgenomen voor weder gebruik en de rest zal als scrap worden verkocht. De EBS vraagt van weggebruikers langs de route, om rekening te houden met de werkzaamheden ter plaatse.
Advertenties