Pleidooi voor gescheiden vuilophaal
30 Aug 2018, 21:48
foto
Amreco-directeur Iwan Hasnoe geeft minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling een rondleiding. (Foto: RO/NII)


Iwan Hasnoe, directeur van Amazone Recycling Company NV (Amreco), heeft in gesprek met minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling aangegeven dat het scheiden van huisvuil de schade aan het milieu zal beperken. Plastic en papier die nu op de vuilstortplaats terechtkomen, kunnen in zijn bedrijf worden verwerkt.

De bewindsman was woensdag op oriëntatiebezoek bij Amreco in Wanica. Hij liet zich tijdens een rondleiding omstandig informeren over de bedrijfsactiviteiten en hoe recycling bijdraagt aan een schoon milieu, meldt het ministerie via het Nationaal Informatie Instituut.

Het bedrijf richt zich op de verzameling, verwerking en recycling van plastic- en papiermateriaal. Hasnoe benadrukte dat het niet meer geld kost aan de overheid als het vuil wordt gescheiden. Het vraagt slechts om een goede organisatie, ordening en regelgeving, stelde de ondernemer.

Dikan is content met het initiatief van Amreco. Dit idee van vuilverwerking en recycling sluit goed aan op het beleid van het ministerie, dat belast is met het ophalen van vuil in bepaalde districten. De minister gelooft dat Suriname langzamerhand op een punt komt waarbij huishoudens hun vuil gescheiden beschikbaar moeten stellen, om opgehaald te worden. Hij denkt dat er een mentaliteitsombuiging zal moeten plaatsvinden, naast wet- en regelgeving.

De bewindsman heeft toegezegd twee personen van zijn ministerie aan te wijzen die in contact zullen zijn met de leiding van Amreco. Partijen hopen op termijn, een zekere mate van samenwerking te bereiken, die kan resulteren in een milieuvriendelijker Suriname.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April