Brunswijk heeft ook profvoetbal contract in Jamaica
30 Aug 2018, 15:34
foto
Damian Brunswijk speelt nu met een profcontract van 1 jaar voor de Jamaicaanse kampioen Portmore United FC.


Damian Brunswijk (18), de zoon van politicus en clubpresident van Inter Moengo Tapoe, Ronnie Brunswijk, mag zich nu een profvoetballer noemen. Hij is voor een jaar gecontracteerd door de kampioen van Jamaica, Portmore United FC.

Deze club komt vandaag uit in Concacaf League verband tegen Motagua uit Honduras. De Jamaicanen moeten dan een 3-2 verliespartij in Honduras, nu op eigen grondgebied weten goed te maken om door te kunnen naar de halve finales.

Brunswijk speelde het vorige seizoen nog voor Inter Moengo Tapoe. Met de invalbeurten bij de club maakte hij een heel goede indruk. In eerste instantie was Brunswijk slechts voor stage in Jamaica. Algauw zag de technische leiding van Portmore United de potentie in deze jonge Surinamer, waarna de onderhandelingen met Inter Moengo Tapoe zijn gestart.

De jeugdige aanvaller, die ook voor Suriname uitkwam in de Concacaf U-17 kampioenschappen het vorige jaar, is de derde Surinamer met een prof contract bij deze club. Ruim 7 weken geleden zijn ook Jerrel Wijks en Donnegy Fer aan de selectie van de club toegevoegd. Tussen Portmore United en Inter Moengo Tapoe is er een uitleen contract getekend voor al deze spelers. Wijks en Fer mogen onder bepaalde condities twee Jaren blijven bij Portmore, terwijl voor Brunswijk dit een jaar is. De bedoeling is dat deze jongens doorstromen naar de Amerikaanse competities of elders.

Ala-D Media
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April