Ekaterinberg lobbyt voor houden Wereld Expo 2025
30 Aug 2018, 06:28
foto
De ministers Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken en Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme hebben de Russische delegatie ontvangen voor een presentatie. (Foto: Buza/NII)


De Russische stad Ekaterinberg stelt zich kandidaat als gastland voor de Wereld Expo 2025. Een Russische delegatie was op bezoek in Suriname om de kandidatuur van de stad te presenteren. De ministers Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken (Buza) en Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme hebben de Russische delegatie ontvangen voor de presentatie.

Rusland neemt sedert 1851 deel aan deze wereld exposities en heeft enkele prestigieuze prijzen in de wacht kunnen slepen, maar was nog nooit gastland van de expositie. De verkiezingen hiertoe vinden plaats in Parijs tijdens een Algemene Vergadering van het Bureau van Internationale Exposities (BIE) in november dit jaar. Naast de stad Ekaterinberg hebben Tokio (Japan) en Bakoe (Azerbeidjan) zich kandidaat gesteld als gaststad voor deze wereld expo.

De Russische delegatie heeft op haar missie ook andere landen in de Caribische regio bezocht. Het is de bedoeling om op deze rondreis ook te leren van de ervaringen van deelnemers aan eerdere exposities.

Het land heeft zich reeds goed voorbereid voor het geval deze kandidatuur aan hem wordt toegewezen, meldt de voorlichting van Buitenlandse Zaken, via het Nationaal Informatie Instituut (NII). Het ligt in de bedoeling 4 educatieve centra te hebben, waarbij kinderen vanaf 10 jaar toegang zullen hebben en een aanvang kunnen maken om zich te kunnen bekwamen op het gebied van bouwkunde, fysica, wiskunde, menswetenschappen en biologie.

Wereld Expo is het grootste internationale evenement en een goed platform voor het uitdragen van technische, technologische, culturele en sociale prestaties wereldwijd. Suriname participeert ook in deze wereld exposities en heeft voor het laatst in 2017 in Astana (Kazakstan) meegedaan, meldt Buza.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April