Bedreigde Warana zeeschildpadden dood gevonden
29 Aug 2018, 19:22
foto
De Mexicaanse marine stuurde een boot om te onderzoeken wat de schildpadden misschien heeft gedood. (Foto: Reuters)


Vissers in de zuidelijke Mexicaanse deelstaat Oaxaca hebben ongeveer 300 dode zeeschildpadden gevonden die waren verstrengeld in visnetten. De vondst komt slechts enkele dagen nadat 102 andere Warana zeeschildpadden (Olive Ridley) dood werden gevonden in de naburige deelstaat Chiapas.

De Warana zeeschildpadden leggen hun eieren tussen mei en september op de stranden van een aantal Mexicaanse deelstaten. Ze worden in het wild in grote mate bedreigd met uitsterving.

De oorzaak van de dood van de schildpadden wordt nog onderzocht. Het is onduidelijk of ze in de netten terecht kwamen, terwijl ze nog leefden of al dood waren toen ze verstrikt raakten.

Experts zeggen dat ze kunnen zijn gedood door schadelijke algen, vishaken of kunnen zijn gestikt terwijl ze vastzaten in de netten. Mexico heeft in 1990 de vangst van zeeschildpadden verboden en er zijn strenge straffen voor iedereen die hen doodt. Zes van de zeven soorten zeeschildpadden ter wereld wonen in Mexico. Het land heeft een permanent programma om de reptielen te beschermen, inclusief strafrechtelijke straffen voor degenen die ze doden. Een gespecialiseerde federale advocaat onderzoekt de zaak.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April