Stimulans voor districtskinderen voor wedstrijdzwemmen
29 Aug 2018, 10:28
foto
Geslaagden van de TNT Zwemschool.


22 kinderen van TNT Zwemschool uit de verschillende districten hebben meegedaan aan de Surinaamse Zwem Bond (SZB) diploma zwemexamen in Parima. Het gaat om diploma’s A, B, zwemvaardigheid 1, 2, 3 & 4. Waarnemend directeur Yaël Touw Ngie Tjouw zegt dat hiermee een belangrijke stap is gezet voor wedstrijdzwemmen.

Negen geslaagden komen uit Para, drie uit Wanica, één is van Sipaliwini en de rest woont in Paramaribo. “We merken dat in Para en Wanica het aantal kinderen dat zwemvaardig is, toeneemt en dat ouders meer doordrongen zijn van het belang van leren zwemmen, zegtTouw Ngie Tjouw. Ook de goede samenwerking met de verschillende openbare scholen is belangrijk geweest bij het behaalde resultaat.

Voor kinderen en volwassenen is de stap om te leren zwemmen vaak groot. Voor kinderen in Para is het soms lastig, omdat zij een zwembad en chloorwater niet altijd gewend zijn. Doorgaans zwemmen zijn in kreekjes. Zij hebben extra aandacht nodig.

Marton Van der Clous, Justin Alspeer, Jamal Brandon, Jaifa Joval en Joel Joval, allen kinderen uit Para die deelnamen aan de zwemexamen, zullen nu overgaan tot wedstrijdzwemmen. De andere geslaagden zullen eerst een hogere diploma behalen, voordat zij deel kunnen nemen aan wedstrijdzwemmen. Touw Ngie Tjouw is blij met het bereikte resultaat.

Ala-D Media
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April