10% van Rij- en voertuigenbelasting naar Wegenautoriteit
29 Aug 2018, 00:57
foto
De Nationale Assemblee heeft binnen één plenaire openbare vergadering de Wet Rij- en Voertuigenbelasting aangenomen, dinsdag. (Foto: Raoul Lith)


Van de SRD 83 miljoen die Wet Rij- en voertuigenbelasting moet opbrengen, is 10% gereserveerd voor de Wegenautoriteit. Dat betekent dat zodra de wet van kracht is in 2019, SRD 8,3 miljoen zal gaan naar de kas van de instantie die belast is met het onderhoud van de primaire wegen in Suriname.

Raymond Sapoen (coalitie) wilt van de regering weten waar de opbrengsten allemaal naartoe gaan. “Het is geen bestemmingsheffing, maar de relatie motorrijtuigenbelasting-wegenonderhoud is overduidelijk. Ik ben het helemaal mee eens, wanneer we stellen dat het de vrijheid is van de regering om naar eigen goedvinden op basis van haar verantwoordelijkheid de opbrengsten te besteden zoals zij dat goedvindt. Er is een bepaling opgenomen dat 10% maximaal van de opbrengsten zal gaan naar infrastructuur. Het punt is dat infrastructuur een heel algemene benaming is”.

Lid van de commissie die de wet heeft voorbereid, Rossellie Cotino (NDP), spreekt de hoop dat de 10% die besteed zal worden aan het infrastructuur verlichting zal brengen voor de bewoners in gebieden waar infrastructuur slecht is. “Ik heb het niet alleen over wegen, maar heel vaak worden kanalen en lozingen niet op tijd, waardoor in de regentijd veel gebieden onder water komen te liggen”, zegt het Assembleelid

“U zegt mij om rij- en voertuigenbelasting te betalen als volk, we moeten het betalen, omdat wij allemaal gebruik maken van die wegen. Maar 90% van wat ik bijdraag, wordt niet afgestaan aan de Wegenautoriteit. En dat noemen wij rechtvaardig?!”, stelt William Waidoe (PL), ook lid van de commissie. “Ik hoor men hier zeggen dat met deze belasting het gegarandeerd is dat de wegen worden aangepakt, waar ligt die garantie?” luidt de vraag die hij stelt aan de regering.

Hoewel het lid Roché Hopkinson (NDP) aan het begin van zijn betoog aangeeft de wet te ondersteunen, blijft hij even stilstaan bij de gereserveerde 10% voor de Wegenautoriteit. “Indien we op soortgelijke wegen willen rijden als in het buitenland, moeten we ervoor betalen. Het lastige aan deze wet is dat deze in één adem is gekoppeld aan de staat van de wegen, maar in dezelfde adem is aangegeven dat de belasting die wordt ingevoerd, dat het geld niet gebruikt zal worden voor de wegen. Slechts 10% van geïnde gelden zal daadwerkelijk besteed worden aan de wegen. Ik verwacht dat de wegen worden aangepakt, dus het kan nooit goed zijn aangekomen, wanneer wordt gezegd dat ondanks je gaat betalen, je niet mag verwachten dat je over glinsterende wegen zal rijden,” merkt Hopkinson op.

Hij vindt 10% aan de zeer lage zijde en wilt graag een redelijk voorstel. “De wereld draait op vertrouwen. Heeft de regering van Suriname de afgelopen tijd, dat betekent niet alleen de periode 2005-2010 en 2010-2015, ik praat over de overheid van Suriname, het vertrouwen van de burger geschaad. Ik denk van wel en wanneer je het vertrouwen terug wilt winnen, zeg ik verhoog het percentage van 10% naar wat mij betreft naar 25%”, benadrukt het lid. Het is tijdens de behandeling en de goedkeuring van de wet dinsdagavond op 10% gebleven. De rest van het geld gaat naar de algemene pot van het staatshuishouden.

Yvanka Ozir-Awailame
Advertenties