Oost-Azië nog niet af van overstromingen
28 Aug 2018, 22:33
foto
Japan en het Koreaanse schiereiland hebben een ongekende regenval in het tyfoonseizoen.


De zomerregens in Japan en de Korea's zijn aanzienlijk geweest en zijn nog niet gestopt. Tyfoons en vastgelopen fronten in Japan en op het Koreaanse schiereiland hebben deze zomer ongekende regenval en overstromingen gebracht vanaf de Gifu-prefectuur tot Hiroshima.

Het tyfoonseizoen is nog niet ten einde en de overblijfselen van orkaan Rumbia en een afzwakkende tyfoon Soulik zijn minder dan een week geleden door het Koreaanse schiereiland gegaan. De huidige bedreiging voor Oost-Azië is van een bijna stationaire regenband die zich uitstrekt van de Gele Zee, over Zuid-Korea tot centraal Honshu.

Het meteorologisch agentschap van Japan waarschuwt voor zware regenval die kan leiden tot aardverschuivingen en overstromingen in de prefecturen Niigata en Ishikawa op het grootste eiland van Japan, Honshu.

In de afgelopen twee dagen heeft het systeem 245 mm regen laten vallen over de stad Daejeon in Zuid-Korea, waardoor er veel overstromingen zijn. Aan de oostkust van Honshu registreerde Onahama meer dan 100 mm regen in minder dan zes uur.

Deze langzaam bewegende regenband zal 250 mm meer regen naar Noord-Korea, delen van Zuid-Korea en het noorden van Honshu te brengen. Begin september kan de tropische storm de regio raken.
Advertenties