VHP doet intrede in Marowijne met zeven kernen
27 Aug 2018, 02:46
foto
VHP-voorzitter Chan Santokhi met de kern van centrum Albina. Deze kern staat onder leiding van Dada Armando die de NDP vaarwel heeft gezegd.


Nu de VHP besloten heeft zelfstandig de verkiezingen in te gaan, worden in alle kiesdistricten structuren opgericht. Zondag was een delegatie van de oranje partij, onder leiding van Chan Santokhi, in Albina en Moengo, waar kernen zijn geïnstalleerd. De VHP zal in alle districten kandidaten stellen die door lokale structuren moeten worden aangewezen. Er zijn twee kernen in Albina en vijf in Moengo opgericht. De VHP heeft in Marowijne ruim 300 leden geregistreerd.

Voordat Santokhi ertoe over kon gaan om de kernen te installeren, is er maandenlang intensief werk verricht door Daniel Prika, ressortcoördinator Moengo en Ronny Aloema met hun teams. De partijleider heeft benadrukt dat de afgelopen periode de VHP steeds in combinatieverband deelgenomen heeft aan de verkiezingen. Volgens Santokhi was het politiekwerk verdeeld onder de verschillende partners. Vandaar dat de VHP nu pas in sommige districten partijpolitieke acties onderneemt. In Marowijne heeft de ABOP twee zetels in De Nationale Assemblee en de NDP heeft er één.

In het Nucleus Centrum te Albina zijn de kernen geïnstalleerd voor Pierre Kondre en het centrum. In de recreatiezaal van Moengo zagen vijf kernen het levenslicht: Patamacca, Peteondro, Julianadorp, Bernharddorp en Ricanau mofo. De VHP stelt dat het echte werk in Marowijne met het startsein dat gegeven is, nu zal beginnen. Het verdere aanwerven en registreren van leden, ter uitbreiding van de partij, zal verder ter hand genomen worden door de structuren in het district.

"U bepaalt wie u zal vertegenwoordigen en u bepaalt het succes van de kandidaten. Wij geven nu dus het startsein voor het werk van de partij in Marowijne. Wij rekenen op uw medewerking en met onze ondersteuning vanuit Paramaribo zal ook in dit district de beweging 'Red Suriname' voet aan de grond krijgen en aanzwellen tot een zodanige beweging dat verkiezingswinst is gegarandeerd. Immers eenieder voelt de zweepslagen in het gehele land en elke rechtgeaarde Surinamer dient zich ervan doordrongen te zijn dat wij Suriname moeten redden uit de wurggreep waarin het hele volk word vastgehouden," betoogde Santokhi.
Advertenties