Elfjarige schrijver wil wereld ervaringen met anderen delen
25 Aug 2018, 07:47
foto
Minsiter Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken neemt het boek van Aarush Nishant Tilak in ontvangst.


De Frans- en Engelssprekende Aarush Nishant Tilak, schrijver van My colorful world travels, heeft minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken een exemplaar van zijn boek overhandigd. Opmerkelijk is dat de auteur pas elf jaartjes jong is.

Tilak was met zijn ouders op bezoek bij de bewindsman om het boek aan te bieden. De jonge schrijver is in Syrië geboren uit ouders met Surinaamse roots. Zij zijn deel van de humanitaire diensten van de Verenigde Naties (VN). Zijn ouders verhuizen regelmatig naar een ander land vanwege het werk. Minister Noersalim vond het belangrijk om de jonge auteur te ontmoeten: “Wanneer jonge mensen schrijven, hun gedachten op papier zetten om te delen, dan is het een inspiratie voor anderen.”

Het boek gaat over de culturen en gewoonten uit de verschillende landen, waar de schrijver is geweest. “Ik vind het best jammer als ik zoveel dingen die ik heb meegemaakt voor mezelf zou houden”, geeft hij als antwoord op de vraag waarom hij het boek heeft geschreven. Hierin worden ook de festivals beschreven die de verschillende landen houden. Zijn moeder noemt dit een viering van vriendschappelijkheid tussen verschillende landen. Een voorbeeld is Rwanda, waar de bewoners heel milieubewust zijn en regelmatig, ongeveer één keer per maand, bij elkaar komen om hun omgeving schoon te maken. “Daar krijg je ook geen plastiek binnen in het land”, vertelt moeder Tilak.

Aarush heeft acht maanden gedaan over het schrijven van het boek. Hij weet nog niet of dit zijn laatste productie is. De opbrengsten van het boek zijn bestemd voor een goed doel. Het gezin heeft op Commewijne een stuk land, dat wordt ontwikkeld als een bio-farm. De bedoeling is dat in samenwerking met onder andere scholen trips worden georganiseerd om scholieren milieubewust te maken. Vooral jongeren met een beperking zijn een belangrijke doelgroep. Het gezin Tilak vindt het een uitdaging voor ontwikkelingslanden om met kwetsbare kinderen, onder wie kinderen met een beperking, om te gaan. Daar willen zij een bijdrage aan leveren. De jonge auteur Aarush vindt het heel belangrijk dat met het geld van zijn boeken, een duurzaam project wordt ondersteund of uitgevoerd. Hiermee levert hij een kleine humanitaire bijdrage aan de wereld.

Het gezin Tilak wil teruggeven aan Suriname. De gezinsleden stellen dat Suriname een land is dat je nooit meer loslaat. Het gezin overweegt om zich er voorgoed te vestigen in Suriname. Het ministerie van Binnenlandse Zaken is verantwoordelijk voor het bevolkingsbeleid, dat een bijdrage moet leveren aan de duurzame ontwikkeling van de samenleving, alsook een goede integratie van alle groepen. Dit boek biedt inzicht in gebruiken en gewoonten van verschillende bevolkingsgroepen en culturen in de verschillende continenten van de wereld.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April