Reactie op ingezonden stuk Maisha Neus
25 Aug 2018, 09:34
foto


Geachte redactie van Starnieuws. Als trouwe bezoeker van uw nieuws-site heb ik ook het artikel d.d. 23 augustus jl. onder de kop: “Meneer Abdoel: Lezen voordat u reageert” van mw M. Neus gelezen en ik wens als volgt daarop te reageren.

Het is ongehoord dat iemand, nota bene met een vreemde nationaliteit, zich zo minachtend, beledigend en beschuldigend uitlaat over onze nationale, legitieme instituten en medeburgers. In één adem worden onder meer het Kabinet v/d President, DNA, Rekenkamer, Bureau voor de Staatsschuld, het Openbaar Ministerie, Biza en Financiën van plichtsverzuim, wanprestatie en knoeierij beschuldigd. De rechter adieren is in ons land een grondrecht maar mensen en instituten in staat van beschuldiging stellen door de aangever, nog voordat het onderzoek door het OM behoorlijk is aangevangen, is op zijn zachts gezegd immoreel en kwaadaardig.

In grote delen van het relaas herken ik helaas een persoonlijke inbreng van mw. Neus niet, maar wel bij een aantal venijnige en kwetsende uitdrukkingen waaronder het uitmaken van het DNA-lid en volksvertegenwoordiger Amzad Abdoel voor “wang don kaw Wetmaker!” Verder, uit de context waarin scribent de uitdrukking “slappe pangi negre’s die jullie zijn” bezigt, proef ik dat met jullie wordt bedoeld de totale Surinaamse samenleving, waar zij dus buiten staat, in tegenstelling tot wat schrijfster doorgaans beweert. Bovendien is deze uitdrukking zeer kwetsend en stigmatiserend naar onze Marron-samenleving toe. En de weinigen die oom Toni (Paal) niet kennen, die hebben beslist geen emotionele binding met dit land. Ik heb overigens mw. Neus nooit gehoord over de vele corruptie gevallen in haar eigen land Nederland, waaronder de recente beruchte grootschalige bouwfraude-case.

Voor wat betreft mogelijke overtreding van de Staatsschuld wil ik het kort houden: je moet echt naïef zijn om te denken dat een financieel-monetaire deskundige als dhr Hoefdraad, zijn jarenlang moeizaam opgebouwde prestigieuze reputatie, te grabbel gaat gooien door de wet in kwestie te overtreden. Daar is hij veel te realistisch en capabel voor, vraag het maar aan het IMF waar hij jarenlang in een leidinggevende positie heeft gefunctioneerd. En je moet een rasechte Surinamer zijn om daar trots op te zijn.

Het advies aan mw. Neus is om zich vrij te voelen in ons gastvrij land, doch om in het vervolg onze hoge standaarden van moreel-ethisch gedrag in acht te nemen, zowel tegenover burgers als instituten, waaronder het Openbaar Ministerie. Aan de autoriteiten het advies om bij het Openbaar Ministerie een tegenvordering in te stellen wegens o.a. laster en smaad.

Theodorus L J Vishnudatt.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April