Adhin en Pollack-Beighle betuigen deelneming aan India
21 Aug, 02:51
foto
Waarnemend president Ashwin Adhin tekent het condoleanceregister op de Indiase ambassade. (Foto's: Kabinet van de Vicepresident)


Waarnemend president Ashwin Adhin heeft op de Indiase ambassade in Paramaribo het condoleanceregister getekend in verband met het overlijden van de oud-premier van India, Atal Bihari Vajpayee. De Indiase gemeenschap wordt gecondoleerd met het heengaan van de oud-premier.


Minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken en de directeuren van haar ministerie tekenden eveneens het register maandag, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

Atal Bihari Vajpayee was lid van de Bharatiye Janata Party (BJP) en heeft twee regeertermijnen aangezeten als premier. Adhin zei dat de overledene heel geliefd was. Zelfs de oppositie hield van hem.

Vajpayee heeft de basis gelegd waarop de huidige premier, Narindra Modi, bouwt. Hij was ook dichter en was zeker een inspiratie voor verschillende generaties. De oud-premier was ook buiten India erg geliefd en heeft voor veel ontwikkeling gezorgd. Hij bereikte de leeftijd van 93 jaar.