Beschieting en beroving Weg naar Langatabiki
20 Aug, 20:54
foto


Een man is zondag beschoten op de Weg naar Langatabiki ter hoogte van km 57. Twee andere mannen zijn beroofd. Volgens verklaringen van de slachtoffers tegenover de politie ging het om vijf gewapende en gemaskerde mannen.

De politie van Snesi Kondre kreeg van de beveiliging van de goudmaatschappij Surigold de melding dat een man beschoten was. Hij liep daarbij een schotverwonding op aan zijn linkerdijbeen. Ondanks de verwonding gelukte het hem door te rijden en hulp te vragen.

In een ambulance van Surigold werd het slachtoffer in eerste instantie voor medische hulp naar de RGD-poli van Moengo vervoerd om vervolgens naar het Academisch Ziekenhuis te Paramaribo overgebracht te worden.

De politie van Snesi Kondre ging voor naar de plek en trof daar twee mannen aan. De mannen waren ook beroofd door dezelfde bende. De mannen zijn getuige geweest van de beschieting omdat zij niet ver achter het slachtoffer reden. Zij werden door de vijf gemaskerde en gewapende struikrovers tot stoppen gedwongen waarna die ervandoor zijn gegaan met hun voertuig, hun mobiels en een kettingzaag. De recherche van Regio Oost onderzoekt deze zaak verder, meldt de afdeling Public Relations.