Regering rouwt om Kofi Annan
20 Aug, 21:52
foto
Oud-secretaris-generaal van de VN, Kofi Annan.


De regering rouwt om het heengaan van de voormalige secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Kofi Annan. Aan zijn echtgenote Nane Annan, de familie, de regering, het volk van de Republiek Ghana en de totale wereldgemeenschap, wordt door de regering en het volk van de Republiek Suriname hartgrondig medeleven betuigd.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft met verslagenheid kennis genomen van het heengaan van de gewezen secretaris-generaal, een grote zoon van Ghana en een alom gerespecteerde kampioen voor het multilateralisme uit Afrika. Dit deelt het Nationaal Informatie Instituut mee in een persbericht.

Als de zevende secretaris-generaal van de Verenigde Naties en waardige ontvanger van de Nobelprijs voor de Vrede, heeft Annan zich onder meer ingezet voor de wereldvrede en was een fervente voorvechter van duurzame ontwikkeling, mensenrechten en gerechtigheid.

Met zijn kalme maar doortastende houding is hij in staat geweest belangrijke successen te boeken en is daardoor een inspiratiebron voor allen die ervan doordrongen zijn dat multilateralisme het mechanisme bij uitstek is om mondiale kwesties te adresseren. Annan is 80 jaar oud geworden.