ACI protesteert tegen eenzijdig opdoeken van school
20 Aug, 16:47
foto


Docenten en scholieren van het Albert Cameron Instituut (ACI) hebben, ondersteund door de Bond van Leraren (BvL), geprotesteerd tegen het opdoeken van de school. Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft het gebouw nodig voor IMEAO-scholieren. Het ligt in de bedoeling van het ministerie het ACI te laten opgaan in het Surinaams Pedagogisch Instituut (SPI).

Hoewel het vakantie is, hebben de scholieren en docenten geprotesteerd bij het hoofdkantoor van het ministerie. De actie is overgenomen door de BvL. De directeur van Onderwijs, Natasia Bennanon, heeft een delegatie ontvangen. Afgesproken is dat een voorstel gedaan zal worden aan het ministerie over hoe de school kan worden afgebouwd.

De scholieren hebben aangegeven dat zij bewust hebben gekozen voor het ACI en niet voor SPI. Docenten en scholieren vinden het erg dat via een app die rondging, zij erachter kwamen dat hun school wordt ontmanteld. "Van de ene op de andere dag zijn wij ons huis gezet," merkt een scholier op, die over is naar het examenklas.

Afgesproken is met het ministerie dat na overleg een voorstel zal worden gedaan over de afbouw van de school. Het ACI en de BvL zullen zich buigen over mogelijke alternatieven. Binnen enkele dagen verwacht bondsvoorzitter Wilgo Valies dat er definitief voorstel komt. Dinsdag zullen het ACI en de BvL zich buigen over deze kwestie.