SBB legt beslag op grote hoeveelheden illegale houtblokken
20 Aug, 00:00
foto
Houtblokken beladen in drie trucks zijn in beslag genomen op de Weg naar Langatabiki door de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht.


Stiekem houtblokken vervoeren zonder te voldoen aan de wettelijke verplichtingen, blijkt schering en inslag te zijn. Het was afgelopen weekend weer raak. De Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) stuitte in het oosten van het land op verschillende ladingen waarbij ernstige overtredingen zijn geconstateerd. Twee trucks met houtblokken die in een zijpaadje in het bos waren verscholen, langs de Weg naar Langatabiki, konden na intensief speurwerk van SBB worden onderschept.

Een ploeg van de SBB heeft van 17 tot en met 19 augustus een veldbezoek gebracht aan Moengo. Op politiepost Stolkertsijver is een aantal trucks afgehandeld waaronder vier beslagleggingen: drie te Stolkertsijver en één ter hoogte van omgeving Perica.

De SBB heeft controle uitgevoerd op de Weg naar Langatabiki. Daar zijn de houtblokken in beslag genomen in drie trucks. Ongeveer 4 km in die weg is een landingsplaats van hout gecontroleerd. Starnieuws verneemt dat uit de controle bleek dat de meeste houtblokken op de landing geen informatie hadden. De herkomst was onbekend, er was geen hamermerk, geen vervoersbiljetten, de retributie was niet betaald. Met assistentie van politie Moengo heeft SBB de landing tot nader order gesloten.