FHR reikt buls uit aan 213 afgestudeerden
20 Aug 2018, 05:19
foto
De best geslaagden zijn Kathleen Singh-Djojopawiro bij de Masters en Prashant Gangapersad bij de Bachelors. (Foto's: René Gompers)


Blijdschap, trots en stralende gezichten in de Kamer van Koophandel & Fabrieken (KKF) zaterdag. Daar heeft het FHR Institute for Higher Education 213 diploma's uitgereikt aan zijn afgestudeerden: 130 Bachelors en 83 Masters. De best geslaagden zijn Kathleen Singh-Djojopawiro bij de Masters en Prashant Gangapersad bij de Bachelors. De diploma's zijn internationaal erkend.

Er zijn diploma's uitgereikt in de studierichtingen Master of Public Administration in Governance, Masters in Human Resource Management, Executive Master in Management Accounting, Master of Business Administration, Bachelor of Business Administration en Small and Medium Entreprise Management. Het doel om tussen de 80 en 100 masters en gemiddeld 150 bachelors per jaar af te leveren is gehaald. Hans Lim A Po, rector van het instituut is trots op het resultaat en ook op het feit dat het instituut een groei doormaakt de laatste jaren. FHR heeft een studentenbestand van 1500.

“FHR staat voor educatie op internationaal niveau,” geeft Lim A Po aan. Bij FHR gaat het niet alleen om de wereld beter te begrijpen maar ook leren een beter mens te worden geeft hij aan. “De wereld leren begrijpen is een heel westerse aanpak. Een beter mens worden is de Oosterse opvatting van onderwijs. Wat we bij FHR doen is beiden samenvoegen. We leveren mensen af die hoge standaarden op na houden voor werk, voor zichzelf en de samenleving. Dat is het verschil dat FHR de positie gegeven heeft die het vandaag de dag heeft.”

Het instituut werkt al jaren samen met de Erasmus Universiteit Rotterdam, Universiteit Maastricht, Maastricht School of Management en Arthur Lok Jack Global School of Business (Trinidad & Tobago). “Toen ik de FHR begon was mijn uitgangspunt niet relevantie maar standaarden,” geeft Lim A Po aan. “Dat wil zeggen dat elke opleiding die we doen geaccrediteerd moest worden. Zowel de bachelor- als de masteropleidingen zijn internationaal geaccrediteerd. Het kost ons meer moeite, er zijn hogere eisen, de controles zijn streng. Het kost geld, is veel werk maar de studenten weten ook dat ze de kwaliteit krijgen.”

De vertegenwoordigers van de buitenlandse partners hebben de afgestudeerden ook toegesproken. Benadrukt is om rekening te houden met de menselijke factor bij het uitoefenen van een beroep en bij carrière maken. “Wees een voorbeeld en motivatie voor anderen, blijf nieuwsgierig, blijf leren en “keep up with humor, don’t take yourself too seriously,” zijn enkele van de adviezen die worden meegegeven. “Ik ben ook trots op het feit dat de passie voor leren zich ontwikkelt bij jong Suriname,” merkt Lim A Po op. “Het wordt steeds sterker, ze worden beter en dat geeft heel veel hoop voor de toekomst.”

René Gompers
Advertenties