VHP veldbezoek Wanica: Zware klus om land te besturen
19 Aug 2018, 06:36
foto
VHP-voorzitter Chan Santokhi tijdens een 'meet the people campagne' op Leiding 11. Naast hem hoofdbestuurslid Sidik Moertabat. (Foto's: Leroy Troon)


"Ik ga u eerlijk zeggen meneer Santokhi, wanneer de tijd komt om te stemmen, ga ik altijd met de stroom mee. Maar ik ga zeker stemmen", zegt een buurtbewoner van ressort Saramacca Polder aan de voorzitter van de VHP. Hij bekent geen kleur. De oranje partij gaat huis aan huis om met mensen te praten over de situatie in het land. Uit de 'bewustwordingscampagne' blijkt dat de mensen ervan overtuigd zijn dat het een zware klus zal worden om het land te besturen, ongeacht wie aan de macht komt na de verkiezingen van 2020.

De buurtbewoners van Leiding en omgeving zijn blij om een praatje te kunnen maken met de VHP'ers die zaterdagmiddag aan hun deur kloppen. Santokhi zegt dat tijdens zulke gesprekken van de mensen wordt vernomen met welke problemen zij zitten. De VHP-topman geeft aan dat dit nog geen begin is van de verkiezingscampagne. Met deze 'meet the people' is de partij bezig om los van landelijke issues ook lokale problemen van mensen te identificeren. Santokhi hoopt met dit veldbezoek de mensen bewust te maken dat zij de verandering kunnen brengen. Hij vraagt ook iedereen die hij spreekt om vol te houden in deze moeilijke tijd.

"Ik dacht dat de VHP alleen Hindostanen had, maar hier zie ik alle soorten bevolkingsgroepen in een oranje trui", merkt een vrouw op die uit haar middagdutje werd gehaald door haar echtgenoot. Santokhi legt haar uit dat de partij nu al een hele tijd bezig is om vernieuwingen te brengen in het beleid. Het integreren van de totale bevolking in de partij is een van de belangrijkste prioriteiten, legt de politicus uit.

Ongeveer 40 leden zijn ingezet om Leiding 11 en tussenwegen huis aan huis aan te doen. De VHP-toppers Asiskumar Gajadien en Krishna Mathoera hebben ongeveer twee uren lang informatie verzameld van buurtbewoners. De verzamelde gegevens worden niet alleen gebruikt om de verkiezingscampagne te helpen opbouwen, maar ook om nog niet eerder vastgelegde problemen aan te kaarten in De Nationale Assemblee. Zaterdag is de partij gestart met de 'meet the people campagne' in het district Wanica. Landelijk is het startsein in Nickerie gegeven, waarna Saramacca werd aangedaan.

Leroy Troon
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March