Optimaal slagingspercentage voor Richenel Slooteschool
16 Aug 2018, 21:56
foto


De 6e klassers van de F.G. Richenel Slooteschool hebben woensdag in aanwezigheid van ouders, leerkrachten en genodigden, hun diploma ontvangen in de Congreshal. Best geslaagde leerling is Tamar Telting, klasse 6B. Hij mocht, evenals de andere geslaagden, de hartelijke felicitaties en een cadeaubon in ontvangst nemen. De Slooteschool evenaart met dit optimale slagingspercentage de goede prestaties van voorgaande jaren.

De vertegenwoordiger van het bestuur van de nieuw aangetreden Oudercommissie van de school gaf de geslaagden mee dat actief participeren vaak belangrijker is dan overwinnen. De afzwaaiers hebben zich de afgelopen jaren op de Slooteschool ontpopt tot fijne kleine mensen. Ze hebben elkaar aangemoedigd en vertrouwen geschonken tijdens mindere dagen. Karaktereigenschappen die niet alleen kleine mensen sieren, maar óók volwassenen, benadrukte het bestuurslid.

Het schoolteam onder leiding van schoolmanager Benjamin Venloo kreeg de nodige complimenten. De leerkrachten hebben zich individueel, maar ook als team naar beste vermogen ingezet om ondanks alle problemen waarmee ons basisonderwijs worstelt, dit resultaat met de leerlingen te bereiken.

De publiciteitsdienst van de oudercommissie van de school stelt dat de positieve opstelling van de leerkrachten uitnodigt tot een hechte samenwerking met het thuisfront. Het belang van de symbiose tussen het gezag thuis en het gezag op school kan in dit verband niet genoegzaam worden benadrukt, geeft zij aan. Wat er op school gebeurt werkt aanvullend op de opvoeding thuis en omgekeerd en alle stakeholders moeten de handen in elkaar slaan om het gewenste resultaat daadwerkelijk te bereiken.
Advertenties