CBB-directeur mag kleine schrijf- en spelfouten verbeteren
16 Aug 2018, 00:56
foto
Nieuwe werkprocedure bij CBB om schrijf- en spelfouten te corrigeren, in werking getreden.


Bij kleine schrijf- en spelfouten hoeft er geen lange procedure meer te worden bewandeld voor correcties. De directeur van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) is bevoegd goedkeuring te verlenen. De gang naar de rechter is niet meer nodig. Hoewel de wetswijziging voor vereenvoudiging zorgt, heeft de wet nog steeds hiaten, zegt Natasha Wong Swie San, waarnemend directeur van het CBB.

Bij de afgifte van documenten zoals paspoorten, identiteitskaarten is het een vereiste om de geboorteakte van de aanvrager te raadplegen. Soms zijn er fouten in de geboorteakte, waardoor het proces van afgifte van het gevraagde document wordt bemoeilijkt. Artikel 67a van het Burgerlijk Wetboek is gewijzigd. Dit moet ervoor zorgen dat processen binnen het CBB zo vlot mogelijk worden afgehandeld. “Niet alleen in de geboorteakten worden er fouten ontdekt, maar ook in de andere akten van de Burgerlijke Stand, waaronder overlijden, huwelijk, erkenning en echtscheiding”, merkt Wong Swie San op.

Oude werkprocedure
Volgens de oude werkprocedure voor verbetering of aanvulling van de akten van de Burgerlijke Stand werd een aanvrager na het ontdekken van een fout, door de verschillende afdelingen en het Bureau voor Burgerzaken (BvB) verwezen naar de afdeling Aanvulling en Verbetering, gevestigd bij het hoofdkantoor van het CBB.

Daar werd de aanvraag voor verbetering of aanvulling opgenomen. De ambtenaar stelde een onderzoek in, waarbij alle documenten grondig werden geverifieerd om vast te stellen of er inderdaad sprake was van een kennelijke schrijf- en spelfout of misslag. Indien bleek dat er werkelijk sprake was van een kennelijke schrijf- en spelfout, dan werd er een verzoekschrift opgemaakt die naar de procureur generaal werd opgestuurd. Hij maakte een beschikking op, die door de burger werd gebracht naar de afdeling Registerkamer en Kantmeldingen, waar de akte werd verbeterd middels een kantmelding.

Nieuwe werkprocedure
Volgens de nieuwe werkprocedure krijgen de betrokkenen bij het ontdekken van een fout in één van de akten van de Burgerlijke Stand een speciaal formulier (bevestigd bij Staatsbesluit), dat zij moeten meenemen naar de afdeling Aanvulling en Verbetering. Blijkt na onderzoek en verificatie dat er werkelijk sprake is van een schrijf- en spelfout of misslag, dan wordt het formulier – deze dient als verzoekschrift - met het resultaat van het onderzoek doorgestuurd naar de CBB-directeur.

Het beleidsteam van juristen bij CBB neemt het verzoekschrift in behandeling en stelt vast dat er werkelijk sprake is van een kennelijke schrijf- en spelfout of misslag. Een proces-verbaal wordt opgemaakt en met de nodige documenten verstuurd naar procureur-generaal. Wanneer die binnen veertien dagen geen bezwaar indient, dan neemt de CBB-directeur een besluit, vastgelegd in een beschikking. Deze beschikking gaat naar de afdeling Registerkamer & Kantmelding, waar de verbetering middels een kantmelding wordt doorgevoerd. In gevallen waar de CBB-directeur een verzoek niet als een schrijf- en spelfout of misslag rekent, kan betrokkene altijd de rechter benaderen.

Hiaten in wetswijziging
Eén van de hiaten is dat de directeur niet in combinatie mag verbeteren plaats, dag en uur en de daarin genoemde persoon (de overledene). Daarnaast mag de directeur niet tegelijkertijd, maar ook niet na elkaar verbeteren plaats, dag en uur van geboorte, de gegevens van de ouders en het geslacht van een persoon.

Wong Swie San doet een beroep op de samenleving om geduld te betrachten, aangezien door deze wetswijziging een achterstand is ontstaan. Alle verzoekschriften die volgens het oude systeem waren opgemaakt, zijn namelijk komen te vervallen. Van deze gevallen moet er opnieuw een intake worden gedaan.
Advertenties