Verhoging CLO kost maandelijks SRD 11,5 miljoen
15 Aug 2018, 14:05
foto
De Ledenraad van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) is tevreden met het bereikte resultaat. (Foto: Raoul Lith)


De regering heeft de 25% verhoging en de incorporatie van SRD 500 in het loon voor ambtenaren, goedgekeurd. De Ledenraad van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) is tevreden met het bereikte resultaat. Het ministerie van Financiën moet maandelijks SRD 11,5 miljoen extra ophoesten om de verhoging te kunnen betalen.

CLO-bestuurslid Michael Miskin zegt in gesprek met journalisten dat een verhoging van 111% is gevraagd. Met het bereikte resultaat gaan de laagste salarisgroepen met 100% omhoog. De hoogste lonen gaan met 40% de lucht in. De CLO vindt dat de lagere inkomensgroepen zo beter tot hun recht komen.

In het natraject is nog veel te doen, zegt Miskin. De toelagen en andere zaken moeten nog verder worden uitgewerkt. De principe-overeenkomst moet nog worden getekend. Verwacht wordt dat het twee weken zal duren.

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft aangegeven aan het CLO-bestuur dat rekening is gehouden met de verhoging. Er zal geen geld worden bijgedrukt om de verhoogde salarissen uit te kunnen betalen. De verhoging gaat per 1 september in en werkt terug tot januari 2017.

U kunt de nieuwe loonreeks hier downloaden. In de vergadering van de CLO-Ledenraad is een verkeerde versie behandeld.
pdf-icon.gif CLO_EXCERCITIES_25%_15_aug.pdf                
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April