DOE-voorzitter Alfaisie: Integer leiderschap nodig
15 Aug 2018, 18:17
foto
Carl Breeveld die DOE negen jaar heeft geleid, draagt de hamer over aan zijn opvolger, Steven Alfaisie. (Foto's: René Gompers)


Carl Breeveld heeft dinsdag in ‘Owru Cul’ de voorzittershamer overgedragen aan Steven Alfaisie. De nieuwe hoofdbestuursleden hebben zichzelf, hun plannen voor het land en het DOE bestuursconvenant gepresenteerd. Suriname heeft integer leiderschap en eerlijke dienaars nodig, wordt er aangegeven. De samenleving kan dat helpen bepalen dus “DOE wat nodig is” wordt er opgeroepen.

Alfaisie is in mei gekozen tot voorzitter van DOE. “We moesten nog een moment uitkiezen voor de overdracht,” geeft hij aan. “We hebben ervoor gezorgd dat alles in orde is bij dit proces.” Breeveld, die ook Assembleelid is, is negen jaren voorzitter geweest. “Carl heeft getoond durf te hebben om de anti-corruptiewet voort te brengen. Hij heft zich ook sterk gemaakt voor het onderwijs,” haalt Alfaisie aan.

“Belangrijk is ook dat als je als persoon, als partij misstappen hebt gemaakt en als leider groot genoeg bent om dat te erkennen. Dus we zijn supertevreden met zijn werk, en de wijze waarop hij de partij de afgelopen jaren heeft geleid.” Breeveld vindt het goed dat de statuten maximaal twee termijnen aangeven voor een bepaalde functie in het hoofdbestuur waaronder het voorzitterschap. “Hierdoor voorkom je 'bedrijfsblindheid' en krijgen anderen de gelegenheid door te stromen en voorkom je 'fossilisatie',” merkt hij op. “Ik kan nu wat meer focussen op het parlementaire werk. In de partij zal ik blijven ondersteunen door adviezen te geven en natuurlijk mijn ervaring als parlementariër te delen. Van mij krijgt het nieuwe bestuur onder leiding van Steven Alfaisi alle steun.”

De hoofdbestuursleden hebben elk kort aangegeven waarom zij de politiek in zijn gegaan. Voor hoofdbestuurslid Aniel Khoendjbihari, is zijn visuele beperking geen sta in de weg om via de politiek betere kansen voor lotgenoten te helpen creëren. “Suriname heeft eerlijke politiek nodig, een politiek die gelijke kansen geeft, een politiek die alle kwetsbare groepen goede zorg geeft, een politiek die voor elke Surinamer een goede vriend is, een politiek waar wij allemaal op kunnen rekenen. Dus doe wat nodig is,” roept hij op.

Integer leiderschap, transparantie, een gezond economisch huishouden, gelijke kansen in het onderwijs, gelijke kansen voor de mens met een gebrek, voor kansarme kinderen en gezinnen, structurele ontwikkeling van sport en cultuur en burgerparticipatie zijn enkele van de andere doelen die DOE met dit bestuur voor ogen heeft. Ondervoorzitter is Gloria Lie Kwie Sjoe, Xiomara Simons-Tsai A Woen is penningmeester, Ryan Rozenblad secretaris. Koendjbihari, Jagender Raghoebarsingh en Andrew Baasaron zijn leden van het bestuur.

“We weten allemaal dat het niet goed gaat in het land,” merkt Alfaisie op. “Dit is niet wat Surinamers willen hebben. DOE gaat voor excellence, veel Surinamers ook. We moeten geen middelmatigheid willen maar streven naar het excellentie. Daar is sterk leiderschap voor nodig, visie en mensen die eerlijk en oprecht zijn,” geeft hij aan. “Er is een verandering nodig maar dat heeft de samenleving zelf in handen,” merkt Alfaisie op. “Dus sta niet aan de kantlijn maar neem het initiatief om een ommekeer te brengen in je leven, in de omstandigheden, in het land. Doe wat nodig is!”

René Gompers
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April