Groot overschot aanmeldingen voor IMEAO-scholen
15 Aug 2018, 12:36
foto


Er is een groot overschot aan vooraanmeldingen voor de IMEAO-scholen. Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft daarom besloten de toewijzing van IMEAO-leerlingen tot nader order aan te houden.

Het overschot heeft te maken met de verschuiving die er heeft plaatsgevonden bij de IMEAO-scholen en de Pedagogische Instellingen. Bij de Pedagogische instelling is er in tegenstelling tot de IMEAO-scholen een daling te merken. Om de ruimte te hebben, om alle leerlingen die zich hebben aangemeld bij de IMEAO-scholen te plaatsen, heeft het onderwijsministerie de toewijzing voorlopig aangehouden.

Dit jaar heeft het ministerie de digitale vooraanmelding voor de VOS-inschrijvingen geïntroduceerd. Van 3 tot en met 9 augustus konden de leerlingen zich registreren. Aan het Nationaal Informatie Instituut zegt onderwijs onderdirecteur Muriel Hoepel dat de meeste geslaagden zich hebben aangemeld. Degenen die geen toegang hadden tot internet hebben zich telefonisch laten registreren. Voor leerlingen die zich nog niet hebben kunnen aanmelden, worden mogelijkheden bekeken om dit te doen in de totale registratie.

Ondanks oproepen om zich niet dubbel aan te melden, heeft het ministerie geconstateerd dat er leerlingen waren die zich meermaals hebben aangemeld. Dat heeft volgens projectcoördinator Amin Dankerlui te maken met het gebrek aan vertrouwen. De dubbele aanmeldingen hebben de toewijzing vertraagd, omdat de lijsten eerst moesten worden opgeschoond.

Het onderwijsministerie spreekt van een succesvolle invoering van het digitale aanmeldingssysteem voor de VOS-inschrijvingen. Na de definitieve toewijzing en de uiteindelijke inschrijving van de VOJ-geslaagden zal het ministerie het geheel evalueren.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April