Na Jabini verlaat ook Dawsa bestuur Strei!
15 Aug 2018, 02:47
foto
Priscilla ‘Pukusjani’ Dawsa zegt Strei! vaarwel.


Na secretaris Samuel Jabini heeft bestuurslid Priscilla ‘Pukusjani’ Dawsa nu ook de politieke organisatie Strei! verlaten. Dawsa heeft op haar Facebookpage haar vertrek wereldkundig gemaakt. “Het gaat niet om onenigheid! Ik doe dit vanwege persoonlijke overweging!” benadrukt ze in gesprek met Starnieuws. Dawsa is ook lid van de NDP geweest maar gaat “echt niet” terug naar de paarse partij geeft ze mee.

Dawsa is jarenlang lid geweest van de NDP. Aan teruggaan denkt ze niet. “Echt niet, nee!” zegt ze resoluut. “Toen ik van de NDP wegging heb ik dat gedaan in goede overweging zoals ik dat nu doe bij Strei! Maar bij mijn vertrek van de NDP hebben er meerdere zaken gespeeld. De partij heeft afspraken gemaakt met de samenleving die niet zijn nageleefd. Ik heb mijn mening daarover gegeven, het is niet in goede aarde gevallen. Ik heb besloten weg te gaan aangezien men geen veranderingen wilde brengen aan het beleid.”

“Bij Strei! gaat het om persoonlijke redenen,” herhaalt ze. “Ik kon soms mijn werk met jongeren niet doen. Ik zat in een dilemma; aan de ene kant wordt je geweerd omdat je van een bepaalde partij bent maar aan de ene kant kan je via je partij weinig tot niets betekenen voor jongeren omdat de rechtspersoonlijkheid helaas ontbreekt. Jabini had het er al over; het belangrijkste voor Strei! is dat de stukken in orde gemaakt worden. Maar dat gebeurt helaas niet. Er zijn ook geen wetten om daar iets aan te doen. Je kan ook niet blijven wachten tot 2020. Het gaat om persoonlijke overwegingen; mijn kinderen, het jongerenwerk, dingen die nu gedaan moeten worden.”

Dawsa is een duizendpoot. Ze is vanaf haar vijftiende bezig met jongerenwerk. Zij is jeugddistrictsraadslid geweest in Wanica, is vrijwilliger bij diverse organisaties, is peer educator, geeft seksuele voorlichting en is een ‘motivational speaker’ op diverse scholen, ook in districten. Dawsa is woordkunstenaar en studeert Geschiedenis op de Humanora faculteit aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Zij is moeder van twee en ondernemer. “Maar ik ben ook activist, want ik ben tegen dit beleid onder elke regering,” vult ze aan. “Dus het maakt mij niet uit wie aan tafel zit, als het niet goed gaat ga ik mij er tegen uitspreken.” Dawsa benadrukt dat zij geen “free agent” is. “Aanbiedingen van andere partijen is normaal in de politiek. Ik kan ze niet stoppen om me te benaderen, Ik ben niet ‘beschikbaar’. Ik ga mijn jongerenwerk doen, dat heeft prioriteit.”

Maisha Neus, voorzitter van Strei!, wilde nog geen commentaar geven op het afhaken van Dawsa.

René Gompers

Advertenties