CLO-bestuur met positief resultaat naar Ledenraad
15 Aug 2018, 00:00
foto
Michael Miskin, bestuurslid van de CLO


Zonder vooruit te lopen op de vergadering van de Ledenraad van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) later op de dag, zegt bestuurslid Michael Miskin aan Starnieuws dat de onderhandelingen met Financiën positief verlopen zijn. De Ledenraad zal zich uitspreken over het resultaat dat is bereikt.

De vorige week vrijdag was de vergadering van de Ledenraad behoorlijk verhit. Diverse besturen van aangesloten bonden zeiden dat als woensdag geen resultaat bereikt is, acties niet worden uitgesloten. Het bestuur heeft tot vandaag de tijd gekregen om een bevredigend resultaat te behalen.

Het CLO-bestuur heeft in zijn wensenpakket de regering gevraagd om de SRD 500 aan koopkrachtversterking zodanig te incorporeren in het loon opdat de ambtenaren netto niet achteruitgaan. Daarnaast is een verhoging van 25% gevraagd als eerste stap. De verhoging gaat terug tot januari 2017. De uitbetaling zal in tranches worden uitbetaald.

Het bestuur van de CLO heeft zondag een onderhoud gehad met minister Gillmore Hoefdraad en deskundigen. Daarna is er maandag dinsdag verder gesproken met technici die de consequenties van de verhoging moesten doorrekenen. De resultaten worden op de vergadering meegedeeld.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April