Bond Diakonessen in protestactie tot 12.00 uur
14 Aug 2018, 10:51
foto
Vakbondsleider Robby Naarendorp (in het rood) spreekt de werknemers van Diakonessenhuis toe. Er wordt een protestactie gevoerd tot 12.00 uur. (Foto: Raoul Lith)


De bond bij het Diakonessenhuis is tot 12.00 uur in protestactie. Bondsvoorzitter Robby Naarendorp zegt aan Starnieuws dat het hier om een wake-up call gaat. De bond heeft een salarisverhoging geëist. Er is meer dan vier jaar geen salarisverhoging gegeven. Na 12.00 uur wordt het werk hervat.

"Deze protestactie is niet direct gericht tegen de directie, het gaat om een ruggensteun. Want de directie wil, maar zij die moeten betalen, betalen ons niet voldoende. Hierdoor kan de directie niet aan haar verplichtingen voldoen," legt de vakbondsleider uit. De leiding van het ziekenhuis wil wel een salarisverhoging geven, maar de middelen zijn er niet.

Naarendorp geeft te kennen dat diverse bonden bij overheidsziekenhuizen aan het onderhandelen zijn voor salarisverhoging. De bond bij Diakonessenhuis wil niet wachten tot alles rond is en dan gaan hollen. Daarom wordt de aandacht van de directie gevraagd voor deze kwestie, zodat de lonen in de sector in balans blijven. Over twee weken zal de bond evalueren hoe de situatie ervoor staat. Gehoopt wordt dat er dan meer zicht is op de aanpassing van de salarissen van het personeel.

Raoul Lith
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April