Suriname Robotics Team vertrokken naar Mexico
14 Aug 2018, 09:27
foto
Het Suriname Robotics Team.


De studenten Lesley Uiterloo, Joel Naarendorp en Seth Tjokrodimedjo zijn gisteren met de senior Technical Mentor, Daniel Lachman, en Robot Zweef Teki 2.0. vertrokken naar Mexico City. Zij zullen Suriname vertegenwoordigen op de Internationale Robotic Games. Aan de games doen 186 teams uit meer dan 150 landen mee.

De wedstrijden hebben als doel om samenwerking op globaal niveau te bewerkstelligen op het gebied van STEM (Science, Technology, Engineering and Math) en Robotics applicatie. Het thema verandert jaarlijks en vloeit voort uit de grootste 14 Grand Engineering Challenges van de wereld, zoals geïdentificeerd door the US National Academy of Enineering, UK Royal Academy of Engineering, and Chinese Academy of Engineering. Het thema van FGC 2018 ‘Energy Impact’, richt zich op uitdagingen op het gebied van energieopwekking en distributie.

De 14 Grand Challenges zijn op het gebied van o.a. water, energie, voedsel, onderwijs, medicijnen, cyberspace en transport. In 2017 was het Thema ‘H2O Flow - Access to Clean Water’. De FGC-games simuleren een probleem binnen een van de 14 challenges. Het is de bedoeling dat jongeren door deze FG games zodanig geïnteresseerd te doen raken in Robotics en globale samenwerking, dat zij uiteindelijk een bijdrage zullen kunnen leveren aan het oplossen van de daadwerkelijke wereldproblemen gelinkt aan de ’Grand Engineering Challenges’.

Teammanager, Ashna Mahepal was eerder naar Mexico vertrokken. Stichting Young Help Suriname, coördinator en faciliteerder van het team, heeft de deelname van Suriname aan de FIRST Global Challenge (FGC) mogelijk gemaakt met de ondersteuning van voornamelijk haar eigen jonge vrijwilligersteam en de financiële bijdrage van enkele organisaties en personen, meldt de organisatie.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April