Slechte deelname scholen aan Nationale Special Olympic
14 Aug 2018, 03:53
foto
Minister Lalinie Gopal heeft bij het onderdeel atletiek de prijzen uitgereikt. (NII)


Ongeveer 160 atleten hebben dit weekend deelgenomen aan de 17de Nationale Special Olympic wedstrijden. Edward Gessel, voorzitter van het bestuur van Special Olympic Suriname, is blij met de participatie van de scholen en instellingen, maar noemt de wedstrijden dit jaar een dieptepunt, daar er van de 30 scholen die uitgenodigd zijn, maar 8 hebben geparticipeerd.

Naar aanleiding van de slechte participatie, zullen gesprekken gevoerd worden met de leiding van de scholen en de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Gessel gaf aan dat de kinderen altijd enthousiast zijn en hard hun best doen om zich van hun beste zijde te laten zien. Hij meent dat zij daarom voorbereid zouden moeten worden op deze bijzondere wedstrijden.

De 8 scholen en instellingen van het speciaal onderwijs hebben meegedaan aan atletiek, bocce, voetbal, gymnastiek, turnen en zwemmen. De minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal, heeft bij de atletiekwedstrijden de prijzen uitgereikt. Zij gaf aan dat de groep jongeren met een beperking altijd op de ondersteuning van het ministerie kan rekenen. Zij hoopt dat de begeleiding van de atleten met enthousiasme voortgezet zal worden.

Suriname presteert internationaal altijd goed, zegt het ministerie, via het Nationaal Informatie Instituut (NII). Bij de afgelopen Special Olympic zomer wedstrijden in Los Angeles hebben de Surinaamse sporters 42 medailles in de wacht kunnen slepen. Na de nationale wedstrijden wordt een nieuwe groep van ongeveer 15 atleten voorbereidt op de zomer wedstrijden in Abu Dhabi.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April