Goed gesprek inspecteurs en minister Ferrier
14 Aug 2018, 00:47
foto


Het bestuur van de Bond van Inspecteurs bij het Onderwijs (BIO) heeft voor woensdag een spoed algemene ledenvergadering uitgeschreven. Voorzitter Steve Rudge zegt aan Starnieuws dat maandag een constructief en open gesprek is geweest met minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Het ligt aan de leden om de bereikte resultaten te accepteren.


De BIO is maandag, zoals de vorige week aangekondigd, in actie gegaan. Het inspectieapparaat is landelijk lamgelegd. Zij vragen al jaren aandacht voor hun positie. Verschillende toelagen zijn niet toereikend. De veertig inspecteurs zijn wel op kantoor, maar het publiek wordt niet geholpen. Diverse administratieve zaken kunnen niet worden afgehandeld. De BIO heeft ervoor gekozen om geen actie te voeren in een periode waar scholieren de dupe van zouden worden.

Rudge merkt op dat de minister uitgebreid geïnformeerd is over de problemen waarvoor de inspecteurs een oplossing willen. Het gesprek is in een goede sfeer verlopen. Vandaag blijven de inspecteurs in beraad. Er kan pas woensdag worden vergaderd, omdat de leden van verschillende districten naar de stad moeten komen.


Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April