Nog geen DNA-vergadering over Suralco/Alcoa
14 Aug 2018, 00:00
foto
Assembleelid Asiskumar Gajadien.


Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) vindt het jammer dat de twee weken die de regering had om informatie te sturen naar De Nationale Assemblee voorbij zijn, zonder dat er een vervolgvergadering is uitgeschreven over de kwestie-Alcoa. “Ik zie ook geen documenten in het computersysteem van DNA. Deze moesten vóór 14 augustus door vicepresident Ashwin Adhin worden gestuurd naar het college," zegt Gajadien in gesprek met Starnieuws


Gajadien stelt dat de regering, later ook met de ondersteuning van de coalitie, duidelijk sedert 2014 een vertragingspolitiek heeft gevoerd. Dit is bewust gedaan om de besluiten/wenselijkheden zoals verwoord in de intentieverklaring met Alcoa uit te voeren. Hierbij zijn voor de onderhandelingspositie van Suriname veel kansen verspild.

Gajadien blijft erbij dat het nu de verantwoordelijkheid van elk DNA-lid ook, individueel of in collectief verband, om de Alcoa ook op haar verantwoordelijkheid te wijzen jegens de Surinaamse samenleving. “Zelf heb ik geen vertrouwen meer in deze regering, welke vanaf dag 1, getracht heeft de samenleving te misleiden”. Om Alcoa op haar verantwoordelijkheid te wijzen, worden er nu initiatieven ondernomen.

Ook als de conceptovereenkomsten worden gestuurd naar DNA, zal er voor het land geen positieve balans zijn. In feite is er al uitonderhandeld door de regering en Alcoa. De vraag is of er nog wijzigingen kunnen worden aangebracht. Op deze vraag is er geen antwoord gegeven door de regering.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April