Nobelprijswinnaar voor Literatuur, V.S. Naipaul, overleden
12 Aug 2018, 00:29
foto
Nobelprijswinaar V.S. Naipaul is op 85-jarige leeftijd overleden. (Foto: Reuters)


V.S. Naipaul (85), de Trinidadiaanse/Britse Nobelprijswinnaar, is overleden. Zijn familie heeft bekendgemaakt dat de schrijver in zijn woning in Londen de laatste adem heeft uitgeblazen. Hij was omringd door mensen van wie hij hield.

Viadhar Surajprasad (V.S.) Naipaul is in 1932 geboren in Trinidad geboren. Hij woonde al meer dan 65 jaar in Engeland. Hij heeft talrijke boeken op zijn naam staan, waaronder: The Mystic Masseur, A House for Mw. Biswas, The mimic man, The Suffrage of Elvira, In a Free State, A Bend in the River, Miguel Street. Hij kreeg de Nobelprijs voor de Literatuur in 2001.

V.S. Naipaul is sterk in zijn verhalen over de dagelijkse beslommeringen die mensen meemaken om te overleven. De gekoloniseerde samenleving was zijn stokpaardje. Hij beschreef de gevolgen van het kolonialisme. Hij is een van de belangrijkste auteurs over Engelstalige reisliteratuur.

Zijn echtgenote, Nadira Naipaul, heeft in een statement de schrijver "een reus in alles wat hij heeft bereikt," genoemd, meldt de BBC.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April