Man bekent 67 personen te hebben opgelicht
11 Aug, 00:57
foto


Rakeshkoemar L. (44), die wegens oplichting ingesloten is door de politie, heeft verklaard dat hij minstens van 67 personen geld heeft ontvangen. Hij wordt ervan verdacht burgers te hebben opgelicht door zich voor te doen als tussenpersoon om via een snelle procedure aan een stuk grond van de overheid te komen. Mensen hebben geld afgestaan aan de man om een stuk grond in huur te kunnen bemachtigen.

Nadat twee benadeelden aangifte hadden gedaan, werd de meesteroplichter opgespoord. Tijdens het onderzoek bleek al gauw dat er veel meer personen opgelicht waren. Het verdere onderzoek is toen overgedragen aan de recherche van Regio Oost, meldt de politie Public Relations.

Op 4 augustus deden nog twee personen aangifte tegen Rakeshkoemar L. De vier benadeelden hebben respectievelijk SRD 9950, SRD. 11.700, SRD. 2.300 en SRD 3.000 afgegeven aan de verdachte om ervoor zorg te dragen dat zij aan een stuk domeingrond konden komen.

De politie roept overige benadeelden op om contact te maken met de afdeling Recherche van Regio Oost voor het doen van aangifte. De afdeling is te bereiken op het telefoonnummer 357107.

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April