Mariënburg paars gekleurd bij immigratieviering
09 Aug, 18:08
foto
De NDP heeft groots uitgepakt op Mariënburg. Een helikopter is ingezet om mensen die even in de lucht willen, van dienst te zijn. (Foto's: Leroy Troon)


In Mariënburg worden op verschillende podia en hoeken van de locatie feest gevierd. Het dorp Mariënburg is paars gekleurd, de NDP heeft groots uitgepakt. Een helikopter vliegt af en aan: de mensen die 'even' willen vliegen zijn groot in aantal.

Niet ver van de landingsplek van de helikopter wordt er djarang kepang uitgevoerd. Een paar meters daarvandaan staat een grote paars-witte tent waar een groep aan het optreden is. Ze wordt haast overstemd door een andere groep die vanuit een ander podium optreedt. Een logo van Pertjajah Luhur staat trots bij het paars-witte podium waar de groep traditioneel muziek ten gehore brengt.


Motorfietsen staan netjes geparkeerd in de buurt van het monument dat de Javaanse Immigratie uitbeeldt. Er is ook markt, voor vruchten, groenten en eten. Aan de kinderen is ook gedacht. Mickey Mouse en Donald Duck zijn op sommige plekken belast met het entertainen van de kinderen.

President Desi Bouterse zal een een krans leggen bij het monument van de Javaanse Immigratie. Om 18.00 uur was de president nog niet ter plekke aangekomen. Daarnaast zal ook officieel de gerehabiliteerde weg worden opgeleverd. Het feest zal tot laat in de avond doorgaan.

René Gompers

Saturday 25 May
Friday 24 May
Thursday 23 May