PALU-voorzitter Hok: Wordt DNA belachelijk gemaakt?
10 Aug 2018, 00:56
foto
Voertuigen en kranen van het Nederlandse bedrijf Koole staan al klaar bij de raffinaderij te Paranam voor de ontmanteling. (Foto's: PALU)


PALU-voorzitter Jim Hok vraagt zich af of De Nationale Assemblee (DNA) belachelijk wordt gemaakt. "Terwijl DNA zich opmaakt om op vakantie te gaan, staan de kranen van het Nederlandse bedrijf Koole al klaar om de raffinaderij te Paranam te slopen," zegt Hok.

Dat de fractieleider van de grootste coalitiepartij, André Misiekaba de sloop illegaal heeft verklaard, schijnt van nul en generlei waarde te zijn, volgens de PALU-topman. Misiekaba stelde onomwonden vast dat de coalitiefractie niet achter de ontmanteling staat, zolang de Brokopondo Overeenkomst niet is gewijzigd. "We hebben al eerder gewezen op de verantwoordelijkheid die rust op met name de fractie van de NDP, omdat zij met de 26 zetels de meerderheid in DNA heeft. Met die meerderheid kan alleen zij de sloop laten stoppen. Maar zal dat ook gebeuren of wordt de hele DNA belachelijk gemaakt?", vraagt Hok zich af.

Vicepresident Ashwin Adhin heeft op 31 juli in DNA verklaard dat de regering het besluit heeft genomen om de raffinaderij te ontmantelen, omdat het milieu gevaar loopt. Hij beloofde op aandringen van DNA om de stukken binnen twee weken op te sturen naar de volksvertegenwoordiging. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons deelde mee dat het college over twee weken weer bijeen zou komen. Dat is op 14 augustus.

Friday 23 August
Thursday 22 August
Wednesday 21 August