Graciëlla Jozefzoon directeur Wegenautoriteit
09 Aug, 00:55
foto


Graciëlla Jozefzoon is de opvolger geworden van Geo Norden bij de Wegenautoriteit Suriname. Martin Misiedjan, die ondervoorzitter was van de raad van toezicht, is benoemd tot voorzitter. Hij heeft sinds april waargenomen als directeur van de Wegenautoriteit.

Norden werd ontheven als directeur, nadat hij werd beschuldigd van malversaties. Minister Patrick Pengel van Openbare Werken, Transport en Communicatie deelde toen aan Starnieuws mee dat er een intern onderzoek zou worden verricht. De Wegenautoriteit heeft SRD 54.000 gestort op een rekening van de NDP voor aankoop van vlaggen. Deze zouden volgens president Desi Bouterse bestemd zijn voor de viering van de Onafhankelijkheidsdag vorig jaar, maar deze kwamen pas op 29 november in het land aan. Wat het onderzoek heeft opgeleverd, is niet duidelijk.

De Wegenautoriteit is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van primaire wegen. Na afstemming met de president is besloten Jozefzoon deze vacante post te laten invullen, meldt het Nationaal Informatie Instituut. Jozefzoon en Misiedjan zijn op 1 augustus begonnen met hun job.