EFS College Covab levert kader in de gezondheidszorg af
08 Aug, 20:58
foto


Onderwerpen als 'De ontwikkeling van de mediawijsheid binnen het EFS College COVAB', 'Professionalisering van docenten' en 'Competentiegerichte begeleiding binnen het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS)', geven een beeld van de wijze waarop de afgestudeerden van het EFS College Covab de kwaliteit van de zorg in Suriname naar een hoger niveau willen tillen. Het college heeft vorige maand 100% geslaagden afgeleverd.

De nu afgestudeerden zijn 4 jaar geleden aan de opleiding Health Management en de lerarenopleiding begonnen. De afstudeerthesissen zijn van 24 t/m 26 juli aan het publiek gepresenteerd. De studenten werden tijdens het verdedigen van hun werkstukken, kritisch bevraagd door deskundigen. Uit hun respons daarop kon worden opgemaakt dat zij de diverse onderwerpen behoorlijk uitgediept hadden, zegt het EFS College Covab in een persbericht.

De adviezen en aanbevelingen zijn heel concreet en kunnen zo worden aangewend voor beleid, ten voordele van de totale Surinaamse gezondheidszorg. De afgestudeerden komen uit diverse instellingen zoals AZP, PCS, COVAB, DH, LH, MZ, RKZ, H. Ashiana, BOG, MMC en RGD.

Er zijn 20 Health managers afgestudeerd: Esmeralde Aaron, Sherida Abia, Heliante Bennanon, Sherida Boldewijn, Nirmaladebie Doelarie, Hilly Eduart, Ursie Jabini, Miranda Joseph, Verginia van Ams, Griselda van der Leeuw, Marlene Anantoewe, Basmatie Gopal, Claudia Hok A Hin, Astrid Joeroeja, Estella Landolf, Martha Mormon, Maureen Rotsburg, Julie Small en Shirley Wortel.
De 5 leraren die zijn afgestudeerd zijn Natascha Kranenburg, Sabrina Ramkhelawan, Cynthia Samuel, Faïza Schenkers en Dewi Tjon A Meeuw.